Persbericht

BEGIN PERSBERICHT

Unieke datingsite maakt daten mogelijk waar je ook bent

Dates op basis van huidige locatie geen toekomstmuziek meer

Sinds kort is Nederland een datingsite rijker. GPSdates.nl pakt het echter geheel anders aan dan de traditionele datingsites die Nederland kent. Zoals de naam doet vermoeden maakt deze innovatieve datingsite daten mogelijk waar je je ook maar bevindt. Matches worden niet alleen gemaakt op basis van interesses, maar ook op basis van je huidige locatie.

Daten op basis van locatie

De drijvende krachten achter GPSdates zijn vader en zoon Alex en Richard uit Katwijk aan zee. “Daten via een datingsite moet meegaan met de huidige mobiele tijd.” vindt vader Alex. “Als je een keer een weekend weg bent en je hebt zin in een date, dan moet dat te regelen zijn. Met GPSdates kun je door in te loggen zien welke matches er in de buurt zijn, ongeacht je woonplaats.” GPSdates maakt, in tegenstelling tot de traditionele datingsites, gebruik van een kaart en GPS-gegevens. Na het inloggen kan de gebruiker zien welke potentiële matches er in de buurt zijn. Met deze gebruikers kan worden gechat en zo kan er op zeer korte termijn een date worden geregeld. Zelfs over de grens.

Daten tijdens je vakantie

Datingsites zijn veelal gebonden aan een beperkte locatie. GPSdates brengt met het gebruik van een kaart de vernieuwende factor dat dates ook grensoverschrijdend kunnen zijn. Zo kun je zelfs een date regelen wanneer je met een groep vrienden op vakantie bent. Door de kaart te raadplegen weet je in een mum van tijd of er een match op jouw vakantiebestemming rondloopt.

Privacy gewaarborgd door afwijking

“In de kaart zit in verband met privacy natuurlijk wel een afwijking. Zo hoeft niemand bang te zijn om ongewenst iemand over de vloer te krijgen.” aldus Alex. Door het gebruik van de kaart en GPS-gegevens is het gebruik van een goede gebruikersnaam extra belangrijk. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van combinaties van voor- en achternaam zouden mensen ongewenst achter iemands exacte locatie kunnen komen.

Singles party's door heel Nederland

Aan het eind van 2015 zal GPSdates zich ook gaan richten op singles party's. Net als de datingsite zelf, zullen deze feesten niet aan één locatie gebonden zijn: de feesten zullen door heel Nederland georganiseerd worden. “Zie het als een rondreizend circus!” vergelijkt Alex, die grootse plannen heeft voor de feesten. “Wij willen alleen de locatie hoeven afhuren. Verder nemen wij ons eigen personeel mee, voor alle fronten. Zo zijn we van niemand afhankelijk en kunnen we de bezoekers de beste experience geven voor de beste prijs. Bovendien zijn de feesten voor iedereen toegankelijk, dus een ideale gelegenheid voor een bijzondere avond uit”

EINDE PERSBERICHT